Nieuwsbericht Donor, ja of nee?

Gepubliceerd op: 24 april 2012

Zo’n 200.000 jongeren die zijn geboren in 1993 ontvangen deze week een brief van de minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) op de deurmat. In deze brief krijgen de jongeren de vraag voorgelegd of ze orgaandonor willen zijn. En of ze die keuze vast willen leggen in het Donorregister. Ook uw gemeente Bedum zet zich actief in voor het verhogen van het aantal donorregistraties en stelt donorformulieren beschikbaar bij het loket.

De Nederlandse Transplantatie Stichting (NTS) organiseert rondom deze keuze een grote online actie die helemaal gaat over ‘Generatie 1993’. Wat was in hun jeugd belangrijk? Allerlei keuzes die zij tussen 1993 en nu hebben gemaakt passeren de revue op de website jaofnee.nl/1993 in een animatiefilm die speciaal voor deze jongeren is ontwikkeld. Hun eigen keuzes kunnen zij vervolgens via social media met hun leeftijdsgenoten delen.

Digitaal registreren

Steeds meer mensen leggen hun keuze om orgaandonor te worden digitaal vast in het Donorregister. Dit kan ook eenvoudig op www.jaofnee.nl met gebruik van uw DigiD. Orgaandonatie is een actueel en belangrijk onderwerp. Er is namelijk een groot tekort aan organen. Hierdoor overlijden er jaarlijks tientallen patiënten die te lang op een donororgaan moeten wachten. Donorregistratie is daarom van levensbelang.