Nieuwsbericht Doe mee aan de natuurwerkdag in het Lofversbos!

Gepubliceerd op: 15 oktober 2013

Natuurwerkdag in het Lofversbos
Landschapsbeheer Groningen en de gemeente Bedum nodigen natuurliefhebbers uit op 2 november in het Lofversbos te Bedum. Bij voldoende animo gaan vrijwilligers van 10.00 tot 15.00 uur aan de slag om het Lofversbos op te knappen. Ook wethouder Henri te Velde steekt zijn handen uit de mouwen.

De werkzaamheden in het bos vinden plaats in het kader van de landelijke Natuurwerkdag. Het Lofversbos is gevarieerd en groeit gestaag verder. Zonder ingrijpen van mensen groeit het uiteindelijk dicht. Dat is ongunstig voor mens, plant en dier. Volwassen vrijwilligers worden uitgenodigd om te zagen om open plekken in het bos te maken om groei en bloei weer mogelijk te maken. Kinderen jonger dan 12 jaar kunnen onder begeleiding van hun ouders naar hartenlust helpen om van gezaagde stammen en takken houtrillen (hopen takken) voor kleine zoogdieren en vogels of een boombank te maken.

Meedoen?

Graag! Aanmelden kan viahttp://www.natuurwerkdag.nl/meedoen/locatie/lofversbos/1040 , per mail via: gemeente@bedum.nl  en telefonisch. Met vragen of voor aanmelding per telefoon kunt u de gemeente bellen:T.: 050 307 89 11.