Nieuwsbericht Deze week in de brievenbus: de Zorg voor elkaar krant

Gepubliceerd op: 26 april 2016

Let op uw brievenbus, want de zorgkrant over Wmo, Jeugdhulp en Werk & Inkomen wordt deze week huis-aan-huis verspreid in de gemeenten Bedum, De Marne, Winsum en Eemsmond.

Samenwerking gemeentenlogo zorg voor elkaar

Uw gemeente is verantwoordelijk voor zorg en ondersteuning aan u als inwoner. Dat is logisch, want de gemeente kent u beter dan het Rijk of de Provincie. Om deze verantwoordelijkheden goed te kunnen oppakken, werken de gemeenten Bedum, De Marne, Winsum en Eemsmond (BMWE) hierin samen.

Informatiemarkten

De BMWE-gemeenten vinden het belangrijk dat u goed geïnformeerd bent over de zorg en ondersteuning.Daarom organiseren we in alle 4 de gemeenten onder andere informatiemarkten. Binnenkort, op zaterdag 4 juni weer in De Marne en op zaterdag 11 juni in Eemsmond.

Zorg voor elkaar krant

De deelnemende organisaties hebben behoefte aan contact met elkaar: 'een gezicht bij een naam praat veel gemakkelijker'. Daarom ontvangt u van de BMWE-gemeenten, net als vorig jaar, de Zorg voor elkaar krant. Maar nu met persoonlijke verhalen over hoe mensen uit uw eigen gemeente de zorg en ondersteuning ervaren. En over de mensen achter organisaties en initiatieven; wat zij doen om u of uw buren, kennissen en dorpsgenoten te ondersteunen. Samen met de zorgkrant wordt ook een enquête voor mantelzorgers verspreid.

Hebt u de Zorg voor elkaar krant voor woensdag 27 april nog niet ontvangen? Dan kunt u bellen met Ability op telefoonnummer 0595-431398. U vindt de krant ook in de hal van het gemeentehuis. Natuurlijk kunt u de krant ook downloaden.