Nieuwsbericht Cursus positief opvoeden van start in Bedum

Gepubliceerd op: 02 juni 2014

Logo cjg
Het CJG Bedum biedt in samenwerking met Elker, jeugd- en opvoedhulp, een cursus Positief Opvoeden voor ouders die opvoeden niet altijd even gemakkelijk vinden.  ‘De kinderen willen niet luisteren. Ik moet alles toen keer herhalen. Alleen als ik schreeuw reageren ze.’ Of ‘ik voel me meer politieagent dan ouder’. Voor ouders of verzorgers die dit herkennen biedt het CJG Bedum na de zomervakantie de cursus Positief Opvoeden. Bij de cursus Positief Opvoeden leren ouders bij hun kind te benadrukken en te stimuleren wat goed gaat, in plaats van te benoemen wat niet goed gaat en dit te bestraffen. Onderzoek heeft namelijk uitgewezen dat je hiermee meer bereikt.

Achtweekse cursus

De cursus die na de zomervakantie start is speciaal voor ouders/verzorgers met kinderen in de basisschoolleeftijd. In deze cursus van 8 weken krijgen zij simpele en duidelijke tips over hoe om te gaan met lastig gedrag. Zodat ze het gedrag van hun kind kunnen sturen en problemen verminderen.  Deelname aan de cursus is gratis. Ouders/verzorgers kunnen zich nu al opgeven. Alleenstaande ouders en ouders met partner kunnen zich opgeven.

Triple P

Deze opvoedcursus is volgens de principes van positief opvoeden (Triple P, www.triplep-nederland.nl). Triple P heeft over de hele wereld al duizenden families geholpen. Deze opvoedmethode bewijst al jarenlang haar effectiviteit.

Aanmelden

Wie een vraag over opvoeden of opgroeien heeft, kan altijd terecht bij CJG Noord Groningen. Telefoon: 050 - 367 49 91 of per mail via tel.advisering@ggd.groningen.nl.  Hier kunnen ouders zich ook aanmelden voor de cursus.

Over het CJG Noord Groningen

Het CJG Noord Groningen is een samenwerking tussen de gemeenten Bedum, de Marne, Winsum en Eemsmond. Het CJG werkt samen met Bureau Jeugdzorg Groningen, GGD-Groningen, Jongerenwerk, MEE-Groningen, Stichting MJD, Stichting Welzijn en Dienstverlening.