Nieuwsbericht Cursus Opvoeden&Zo van start in CJG Bedum

Gepubliceerd op: 16 januari 2013

Logo Centrum voor jeugd en gezin
In samenwerking met het Centrum voor Jeugd en Gezin Noord Groningen organiseert de GGD een cursus Opvoeden&Zo. De cursus gaat van start op 22 januari 2013. Kinderen opvoeden is leuk, maar soms ook moeilijk. Iedere ouder heeft wel eens behoefte aan steun of advies. Wat doe je bijvoorbeeld als je kind niet luistert? Wanneer geef je straf en wanneer niet? En hoe kun je ervoor zorgen dat je kind vaker aardig is?

Over de cursus

De oudercursus Opvoeden&Zo helpt om oplossingen voor dergelijke vragen te vinden. Aan de hand van alledaagse opvoedingssituaties leren ouders vaardigheden om het opvoeden gemakkelijker te maken. De vaardigheden zijn gericht op een plezieriger contact tussen ouder en kind. Zo leren ouders hoe ze goed gedrag van kinderen kunnen stimuleren en hoe ze ongewenst gedrag het beste kunnen corrigeren.

Door het uitwisselen van ervaringen met andere ouders merken ze bovendien dat ze niet de enige ouders zijn die zich soms onzeker voelen over de opvoeding.

Praktische informatie

Opvoeden&Zo is een cursus voor ouders van kinderen in de basisschoolleeftijd. De cursus bestaat uit 4 bijeenkomsten van 1½ uur en wordt onder schooltijd gegeven door een wijkverpleegkundige van GGD Groningen. De cursus vindt plaats op: 22 en 29 januari, 5 en 12 februari in het Centrum voor Jeugd en Gezin aan De Vlijt 6 in Bedum.

De kosten voor deelname aan de cursus zijn € 12,50 per persoon. De cursus gaat door bij deelname van minimaal 6 ouders en maximaal 10. Bij meer dan 10 aanmeldingen kan een tweede cursus worden gestart, eventueel op een andere locatie en een ander dagdeel.

U kunt zich aanmelden bij het afsprakenbureau van GGD Groningen, telefoonnummer: 050 367 49 90.

Over het Centrum voor Jeugd en Gezin

Bij het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) Bedum kun je als ouder, opvoeder, professional of jongere terecht voor informatie en advies over opgroeien en opvoeden. Op deze site vind je antwoord op veel opvoedvragen. Behalve digitaal kun je op de volgende manier bij ons terecht:

Inlooppunt

Je vindt het CJG aan de Vlijt 6 in Bedum. Loop gerust binnen tijdens de volgende spreekuren:

  • Op donderdag tussen 11:00 en 12:00, spreekuur door medewerkers van Maatschappelijk Werk
  • Op donderdag tussen 13:00 en 13:30, spreekuur door medewerkers van de GGD

in de oneven weken:

  • Op donderdag tussen 10.45 en 11.45, spreekuur door medewerkers van MEE Groningen

Contact:

Digitaal vind je het Centrum voor Jeugd en Gezin op www.cjg.bedum.nl Met vragen over opvoeden of opgroeien kun je ook per telefoon, mail of post bij ons terecht:

Telefoon: 050 - 367 49 91 (op werkdagen van 8.00 – 20.00 uur)
Mail: tel.advisering@hvd.groningen.nl
Post: CJG Noord - Groningen, postbus 11, 9950 AA, Winsum.