Nieuwsbericht Check je geld! Voorlichtingsavond voor meiden (11-14 jaar)

Gepubliceerd op: 03 maart 2014

Logo Centrum voor jeugd en gezin
Het CJG Noord Groningen organiseert op 11 maart  in Bedum een speciale avond voor meiden van 11 t/m 14 jaar over omgaan met geld: Check je Geld. Inzicht in je geldzaken. In de praktijk is dit soms lastiger dan het lijkt. Het begint bij je administratie. Kan ik alles makkelijk terugvinden?  Wat heb ik nodig? En hoe zorg ik ervoor dat ik geen schulden maak? Vanaf je 18e jaar moet je zelf je geldzaken gaan regelen. Waar moet ik allemaal aan denken? Wat zijn toeslagen en hoe kan ik dit aanvragen? Maar ook voor je 18e heb je te maken met zakgeld en maak je keuzes qua uitgaven. Waar geef jij je geld aan uit? Heb je een bijbaan, zodat je kunt sparen?

Check

Check je geld is ontwikkeld door de Groningse Kredietbank en Stichting Elker. Doel is jongeren grip te geven op hun eigen financiële situatie. Onderwerpen die aan bod komen: check je post, check je budget, check je werk en school, check je merk, check je woning, check je saldo. Check je Geld vindt plaats in De Meenschaar, Kapelstraat 9  in Bedum . Tijd: 19.00 - 20.30 uur. Entree: 1 euro

Over het CJG Noord Groningen

Het CJG Noord Groningen is een samenwerking tussen de gemeenten Bedum, de Marne, Winsum en Eemsmond. Het CJG werkt samen met Bureau Jeugdzorg Groningen, GGD-Groningen, Jongerenwerk, MEE-Groningen, Stichting MJD, Stichting Welzijn en Dienstverlening.