Nieuwsbericht Bvgb en college bezoeken Eldorado Zuidwolde

Gepubliceerd op: 27 september 2011

BvgB en college bezoeken Eldorado

 

Het college van b. en w. van Bedum bracht op dinsdag 27 september samen met een delegatie van het bestuur van de BvgB een bezoek aan Bloemen en Plantencentrum ‘Eldorado’ in Zuidwolde. De bestuurders werden ontvangen door directeur/eigenaar Gerrit Kamphuis.

Lange traditie

Het bedrijf kent een lange traditie. Het werd opgericht in 1929 door de grootvader van Gerrit Kamphuis. Aanvankelijk was het een gemengd agrarisch bedrijf, dat onder meer vollegronds groente teelde. Na de Tweede Wereldoorlog legde Kamphuis zich toe op de teelt van druiven, komkommers, witlof en meloenen. .

Van groente naar kweek bloem en plant

In de jaren ’70 van de vorige eeuw vindt de overstap naar de kweek van bloemen en planten plaats. De verkoop aan particulieren neemt vanaf midden jaren ’80 verder in belang toe. De oppervlakte aan kassen groeit naar de huidige 8.000 vierkante meter. In 1993 werd een verkoopkas geopend. De verkoop aan particulieren is inmiddels uitgegroeid tot de belangrijkste pijler onder het bedrijf. De onderneming levert verder bloemen en planten aan de bloemenveiling in Eelde. Directeur Kamphuis zegt nauwelijks last te ondervinden van de economische crisis. ”We hebben zelfs een prima voorjaar gedraaid”.  Hij onderstreept het belang van een transparante bedrijfsvoering: “Ik betrek het personeel overal bij. Dat houdt ze creatief en betrokken.” Eldorado kent 17 vaste werknemers en een aantal oproepkrachten. Het centrum is gevestigd aan Boterdiep Wz in Zuidwolde.

 Het Bedumer college en het bestuur van de Bedumer bedrijvenvereniging gaan ongeveer vier keer per jaar op bedrijfsbezoek in de gemeente.