Nieuwsbericht Burgernet met een herkenbaar nummer

Gepubliceerd op: 07 februari 2011

Vanaf 1 februari belt Burgernet niet meer met een privénummer of een onbekend nummer naar het door u opgegeven telefoonnummer. Burgernet belt vanaf dat moment met een zichtbaar telefoonnummer 0343-529850. Het telefoonnummer waarnaar u kunt terug bellen met informatie over de actie blijft 0800-0011. Om verwarring te voorkomen, vragen wij u de onderstaande instructie door te lezen en uit te voeren.

Waarom nummerherkenning?

De nummerherkenning wordt ingevoerd omdat het bellen met een privénummer ergernis veroorzaakte bij een deel van de Burgernetdeelnemers. Deelnemers herkenden het privénummer niet als Burgernetoproep en kozen er daarom soms voor om niet op te nemen. Hierdoor misten zij Burgernetoproepen, terwijl ze zich juist als deelnemer hebben opgegeven om uit te kijken naar een duidelijk omschreven persoon of voertuig. Deze ergernis is vanaf 1 februari verleden tijd. Vanaf dan wordt u door Burgernet altijd gebeld met het nummer 0343-529850.

Korte instructie

Om te zorgen dat u het nieuwe nummer van Burgernet in het vervolg op het schermpje van uw telefoon herkent, vragen wij u dit nummer in uw telefoon op te slaan. Daarnaast vragen wij u het terugbelnummer op te slaan. Dit zijn twee kleine handelingen:

  • Burgernetoproepen ontvangen

Vanaf 1 februari a.s. ziet u op het scherm van uw telefoon het telefoonnummer 0343-529850 staan als u een Burgernetoproep ontvangt. Sla dit nummer op in uw telefoon onder de naam: Burgernetoproep. U ziet dan in het vervolg ‘Burgernetoproep’ in uw scherm staan als u een Burgernetoproep ontvangt.

  • Burgernet terugbellen

Ziet of hoort u tijdens een Burgernetactie iets dat overeenkomt met het signalement uit de Burgernetoproep? Belt u dan zo snel mogelijk 0800-0011 (gratis). Dit nummer staat in direct contact met de meldkamer en dat is erg belangrijk als elke seconde telt. Om u hieraan te herinneren wordt het (terugbel)telefoonnummer daarom ook altijd vermeld bij een oproep. Ook als u de oproep nog een keer wenst te horen kunt u 0800-0011 bellen. Sla het nummer 0800-0011 ook op in uw telefoon onder naam: Burgernet. Bel dus niet terug naar 0343-529850.

Vragen

Mocht u vragen hebben over de wijziging of over Burgernet in het algemeen, dan kunt u uw vraag sturen naar Relatiebeheer Burgernet Regio Groningen; regiogroningen@burgernet.nl