Nieuwsbericht Bijeenkomst mogelijke komst ambulancepost en rondweg

Gepubliceerd op: 02 september 2013

De gemeente Bedum houdt op 12 september een bijeenkomst in het Trefcentrum voor alle inwoners van Bedum. In die bijeenkomst wil het college met de aanwezigen bijpraten over de mogelijke komst van een ambulancepost aan de St. Annerweg en over de geplande rondweg aan de oostkant van het dorp. De avond begint om 19.30 uur.

De ambulancepost in Winsum wordt opgeheven. Vanuit Winsum is het voor ambulances niet altijd mogelijk om binnen de vastgestelde aanrijtijden bij ongelukken of calamiteiten in hun regio aanwezig te zijn. Vandaar dat de ambulancezorg uit heeft gezien naar een alternatief. Dat is gevonden in Bedum. Vanuit een locatie aan de St. Annerweg is het wel mogelijk binnen die aanrijtijden te opereren. Het perceel St. Annerweg 2 is in eigendom van de gemeente. Het gemeentebestuur wil in beginsel medewerking verlenen aan de vestiging van een ambulancepost op die locatie.

Een ander onderwerp dat aan de oostkant van Bedum speelt, maar los staat van de mogelijke komst van een ambulancepost, is de aanleg van een weg die het centrum van het dorp van vrachtverkeer moet ontlasten.

Hoewel de provincie Groningen eerst verantwoordelijk is voor het proces rond de nieuwe oostelijke rondweg  wil het college weten of bij de bevolking nieuwe vragen zijn gerezen. Die probeert het college in de bijeenkomst waar mogelijk te beantwoorden.