Nieuwsbericht Bewoners Kerkuil Bedum kiezen voor Esdoorn in middenberm

Gepubliceerd op: 07 oktober 2011

De bewoners van de Kerkuil in de wijk Uilenest in Bedum willen in meerderheid esdoorns in de middenberm van de straat. Dat is gebleken uit een ‘stemming’ die de gemeente onder de bewoners hield. Die konden onlangs kiezen uit drie boomsoorten die de zieke kastanjes in de berm moeten vervangen. Een flinke meerderheid koos voor de esdoorn.

 

Zieke kastanjes weggehaald

Eerder dit jaar bleken de kastanjes die in de middenberm stonden te zijn aangetast. De bomen waren zodanig ziek dat er gevaar voor weggebruikers dreigde. De gemeente besloot daarop de zieke bomen weg te halen. Om het straatbeeld in stand te houden, wil de gemeente nieuwe bomen aanplanten. Daarbij werd de hulp van de bewoners ingeroepen. Die kregen de keuze uit drie boomsoorten voorgelegd: de es, de esdoorn en de haagbeuk.

Esdoorns dit jaar geplant

Aan de oproep mee te denken werd door 17 van de 20 benaderde gezinnen in de straat gevolg gegeven. Elf kozen voor de esdoorn, vier voor de haagbeuk en twee voor de es. De gemeente volgt nu de mening van de meerderheid van de bewoners en plant de esdoorns nog dit jaar. Er komen 15 bomen in de berm te staan.