Nieuwsbericht Bedumer Hans Maarten Bolle Koninklijk onderscheiden

Gepubliceerd op: 15 maart 2016

Hans Maarten Bolle uit Bedum ontving maandag, 14 maart een Koninklijke onderscheiding uit handen van Bas van den Dungen, Directeur-Generaal Curatieve Zorg van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Dat gebeurde tijdens een symposium in Nieuwegein. Bolle is benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau.

Hans Maarten Bolle (Rotterdam, 1946) nam maandag afscheid als directeur van InEen, een vereniging van organisaties in de eerstelijns zorg. Hij was ook werkzaam als directeur van de rechtsvoorgangers van InEen;  de Vereniging Huisartsenposten Nederland. Daarvoor werkte hij als interim-directeur voor de Landelijke Huisartsenvereniging. Bolle gaf een belangrijke impuls aan de zorg dichtbij huis voor de bevolking. Als stimulator en organisator heeft hij een belangrijke bijdrage geleverd aan de totstandkoming van dit deel van de Nederlandse gezondheidszorg

In de jaren 2002 tot 2013 was Hans Maarten Bolle voorzitter van de bestuurscommissie van de Stichting Openbaar Onderwijs Marenland. Deze stichting verzorgt het openbaar basisonderwijs in de gemeenten Appingedam, Bedum, Delfzijl,  Loppersum en Ten Boer. De stichting exploiteert 26 scholen en telt ruim 300 werknemers.