Nieuwsbericht Bedum blijft startersleningen aanbieden

Gepubliceerd op: 13 januari 2015

 

De gemeente Bedum gaat in 2015 op eigen kracht door met het verstrekken van startersleningen. Huizenverkopers die op basis van hun inkomen niet genoeg kunnen lenen, kunnen zich met deze lening toch in Bedum vestigen. De gemeente heeft sinds juni 2014 een speciaal fonds waaruit geld geleend wordt aan mensen die voor het eerst een eigen woning willen kopen in de gemeente.  Leningen werden voor de helft aangevuld met een bijdrage van het rijk. Die rijksbijdrage stopt op korte termijn. De gemeente Bedum blijft de starterslening echter aanbieden.

 

'Drie leningen; zes verhuisbewegingen'

 

Wethouder van de Kolk: "In de korte tijd dat we de lening aanbieden, zijn inmiddels drie leningen toegekend. Hiermee is voor drie huishoudens het verschil overbrugd tussen de kosten van een woning en het maximale bedrag dat de kopers mochten lenen op basis van de Nationale Hypotheek Garantie.  De leningen hebben bijgedragen aan zes verhuisbewegingen binnen de gemeente. En die bewegingen zijn waardevol voor zowel kopers als huizenbezitters in de gemeente. "

 

Voldoende budget

 

De raad stelde een budget van €100.000,- beschikbaar voor de startersleningen. Dit budget is nog niet uitgeput. Ook zonder rijksbijdrage verwacht de gemeente aantal starters op de woningmarkt te kunnen helpen. Wanneer dit geld op is, adviseert het college van burgemeester en wethouders  de gemeenteraad om het verstrekken van startersleningen al dan niet voor te zetten.