Nieuwsbericht Bedum.nl vernieuwd!

Gepubliceerd op: 28 september 2011

 U treft een volkomen andere gemeentelijke website. De gemeente Bedum heeft de oude website vervangen om u beter van dienst te kunnen zijn.

Sneller en beter zoeken

Bezoekers vinden informatie nu sneller op Bedum.nl. Een veelgehoorde klacht in de afgelopen jaren was dat de zoekfunctie onvoldoende werkte. Dat euvel is nu opgelost. 

Abonneren op bekendmakingen

Met deze site kunt u zich abonneren op bekendmakingen uit de wekelijkse mededelingenrubriek. Wie wil weten of er bijvoorbeeld een omgevingsvergunning in de buurt van de eigen woning is aangevraagd, wordt dan gratis per mail op de hoogte gehouden. Ook alle lokale wet- en regelgeving is opgenomen op Bedum.nl

Gemeentewinkel

De gemeentewinkel is het digitale loket van de gemeente waar zaken geregeld, besteld en betaald kunnen worden. Deze ondergaat binnenkort een facelift. In de toekomst kan men er nog meer zaken regelen met de gemeente.

Toegankelijker

Bedum.nl is nu beter toegankelijk voor mensen met een beperking of bezoekers met een andere voorziening dan een gewone computer. Met een toegankelijke website is iedereen in staat de site te bezoeken. Teksten zijn (nog) beter leesbaar en ook zoekmachines vinden de informatie sneller.

Samenwerking

De vervanging van de website van Bedum is tot stand gekomen in samenwerking met de gemeenten Winsum en De Marne (BMW-gemeenten). Gezamenlijk hebben de BMW-gemeenten een nieuw systeem aangeschaft. Winsum lanceerde de nieuwe site als eerste. Na Bedum volgt De Marne met een nieuwe site.