Nieuwsbericht Asfaltwerkzaamheden in gemeente

Gepubliceerd op: 07 oktober 2011

In de week van 10 t/m 14 oktober vinden er op verschillende plaatsen in de gemeente werkzaamheden aan het asfalt van wegen plaats. Die werkzaamheden zijn nodig om de wegen klaar te krijgen voor de komende winterperiode. In een aantal gevallen zal er slechts sprake zijn van heel beperkte hinder voor het wegverkeer. Een aantal grotere projecten vereist de afsluiting van wegen.

Industrieweg en Boterdiep Oz Bedum 

Op maandag 10 oktober wordt begonnen met de reparatie van het wegdek van de Industrieweg en Boterdiep Oz in Bedum. De wegen hoeven niet te worden gestremd. De overlast voor het verkeer is zeer beperkt. Die dag wordt ook begonnen met werkzaamheden aan het Winsumertrekpad bij Onderdendam. Ook deze weg hoeft niet te worden gestremd maar wat hinder voor het autoverkeer is denkbaar. De gemeente sluit niet uit dat het werk hier uitloopt tot de volgende dinsdag.

Ellerhuizen gestremd

Ellerhuizen bij Bedum wordt op dinsdag 11 oktober in zijn geheel gestremd. De bewoners worden tijdig geïnformeerd. Hun huizen blijven, na overleg met de aannemer, voor autoverkeer bereikbaar.

Waldadrift Bedum 

Op donderdag 13 oktober wordt begonnen met voorbereidende werkzaamheden aan de Waldadrift in Bedum. Het verkeer ondervindt hiervan nauwelijks hinder. De weg wordt op vrijdag 14 oktober echter grotendeels gestremd  om het werk te kunnen afronden. Om het spitsverkeer zo weinig mogelijk te hinderen, hebben de werkzaamheden plaats tussen 9 uur ’s morgens en vier uur ’s middags. Verkeer wordt in die periode omgeleid via de Schoolstraat en De Vlijt.

Ook de bewoners van het deel van de Waldadrift dat gestremd wordt, ontvangen van de aannemer tijdig bericht over de bereikbaar van hun woningen.