Nieuwsbericht 1 september open dag Bedumer brandweer

Gepubliceerd op: 27 augustus 2012

Op zaterdag 1 september houdt de vrijwillige brandweer van Bedum een open dag. Bedumers en andere belangstellenden zijn dan welkom in en om de brandweerkazerne aan de Industrieweg. De dag begint om 13.30 uur. Dan draagt burgemeester Henk Bakker van Bedum een nieuw hulpverleningsvoertuig over aan het korps.  

Verschillende demonstraties

Met de dag wil de brandweer de paraatheid en de inzetbaarheid aan de bezoekers tonen. Er zijn verschillende demonstraties. Zo wordt getoond hoe beknelde slachtoffers van ongevallen uit een autowrak worden gehaald. Ook laat de brandweer zien hoe ongevallen met gevaarlijke stoffen worden bestreden. Brandweerlieden tonen verder verschillende blustechnieken. 

Voorkomen van brand

Naast de demonstraties kan het publiek informatie krijgen over brandpreventie in en om het huis. Ook de Brandwondenstichting is aanwezig. Voor kinderen zijn er allerlei activiteiten. Alle voertuigen van het Bedumer korps zijn te bezichtigen. Daarnaast zijn brandweervoertuigen uit de regio te zien. Ook het paradepaardje van de Bedumer brandweer, een schitterend gerestaureerde Ford brandweerwagen uit 1929, is aanwezig.

 

De brandweer organiseert in beginsel jaarlijks een open dag. Die trekken honderden belangstellenden. De open dag van zaterdag 1 september duurt van 13.30 tot 16.00 uur. De toegang is gratis.