Nieuwsbericht 12 december; uitreiking waarderingsprijs vrijwillige inzet

Gepubliceerd op: 06 december 2012

Woensdag 12 december a.s. is er in het Trefcentrum in Bedum de feestelijke uitreiking van de waarderingsprijs vrijwillige inzet 2012 door wethouder Menne van Dijk van de gemeente Bedum. De aanvang is 19.45 uur en ieder is van harte welkom! De presentatie is in handen van Hennie Stuivenberg.  Deze avond worden de genomineerden nader aan u voorgesteld, met behulp van beelden en interviews: drie in de categorie groepen en drie in de categorie personen.

Genomineerde groepen

In de categorie groepen zijn genomineerd:

  • Zwembad “De Beemden” bestaat nu 20 jaar en jaarlijks trekt het zwembad circa 100.000 bezoekers. Het bestuur van vijf personen is verantwoordelijk voor de exploitatie van het zwembad.
  • De EHBO-afdeling in Bedum, opgericht in 1971, verleent waar nodig Eerste Hulp aan bezoekers van evenementen. Zo zijn ze elk jaar aanwezig bij de wielerronde in Bedum en op tal van andere plaatsen waar activiteiten worden georganiseerd.
  • In Wereldwinkel “Wizzelwaark” staan de vrijwilligers dagelijks klaar om de winkel te runnen. Dit gebeurt nu al 25 jaar. Alle activiteiten worden door vrijwilligers uitgevoerd: de inkoop, verkoop, het etaleren en de schoonmaak van de winkel.

 

Genomineerde personen

In de categorie personen zijn genomineerd:

  • Anneke Prins is als vrijwilliger al vele jaren actief, zowel bij het Rode Kruis (o.a. op de Henri Dunantboot) als bij de Zonnebloem (het bezoeken van langdurig zieken,  mensen met een handicap en mensen met weinig contacten).
  • Klaas Lanting woont al 88 jaar in Noord Groningen en al vele jaren is hij vrijwilliger in “de Schakel” en elke week runt hij, al enige tijd samen met Thea Miske, de bibliotheek in “de Schakel”, met veel grote letterboeken.
  • Gery Karssies is van vele markten thuis. Ze is mantelzorger, voorzitter van een (kerkelijke) ouderensoos en voorzitter van het Ankerkoor in Zuidwolde. Verder is ze wijkzuster in de Gereformeerde kerk vrijgemaakt.

 

Na de presentatie reikt de wethouder aan de winnaars de prijs uit, een in kristal gelaserde afbeelding van de Walfriduskerk, gemaakt door Oomke Schutter uit Bedum. De jury dit jaar is het bestuur van de stichting Welzijn Bedum, zeven personen uit verschillende geledingen en dorpen in de gemeente Bedum. Tussendoor een optreden van de Zuidwoldenaar Martin Forget, onlangs winnaar van het World Statues Festival 2012.

Koffie/thee met koek wordt u aangeboden, overige consumpties zijn voor eigen rekening.

Meer informatie:

http://www.welzijnbedum.nl/wp/wp-content/uploads/2012/11/waarderingsprijs_vrijwillige_inzet_2012_bedum.pdf