Nieuwsbericht Meldt u aan als ‘Gast van de Raad’

Gepubliceerd op: 08 oktober 2013

Wat doet de gemeenteraad precies, wie zijn de raadsleden en wat zijn hun taken? Hoe verloopt een vergadering? Waarover praat de raad? Wilt u een antwoord op deze vragen? De gemeenteraad biedt u daarvoor de komende maanden deze mogelijkheid. Meldt u aan voor ‘Gast van de Raad’!

Wat houdt ‘Gast van de Raad’ in?

Een uur voorafgaand aan de raadsvergadering wordt u ontvangen door twee raadsleden, de burgemeester en de raadsgriffier. Onder het genot van een broodje en een kopje soep vertellen de raadsleden en de burgemeester over het gemeentebestuur en het raadswerk. Wat doet de gemeenteraad? Wat doet het college van burgemeester en wethouders? De raadsleden vertellen hoe zij invulling geven aan het raadswerk. Daarna wordt ingegaan op de raadsvergadering van die avond. De raadsleden vertellen hoe een vergadering verloopt en welke onderwerpen op de agenda staan. Natuurlijk heeft u volop de gelegenheid om vragen te stellen.

Wilt u meer informatie of wilt u zich aanmelden, neem dan contact op met de raadsgriffier, Henk Reijsoo (tel: 3018215 / 3018911 of per mail: h.reijsoo@bedum.nl). Er is plaats voor maximaal 8 gasten.