Nieuwsbericht Melding huwelijk voortaan digitaal in Bedum, De Marne en Winsum

Gepubliceerd op: 20 juli 2017

Mensen die in de gemeenten Bedum, De Marne en Winsum willen trouwen of een geregistreerd partnerschap aan willen gaan, kunnen dit vanaf nu direct online regelen. De gemeenten bieden op www.bedum.nl , www.demarne.nl en www.winsum.nl de iBurgerzaken-app voor huwelijken aan.

Met deze eigentijdse dienstverlening kan de klant op elk tijdstip en vanaf elk gewenst apparaat zelf zijn voorgenomen huwelijk regelen, zonder hiervoor nog naar het gemeentehuis te gaan. Trouwdatum, locatie en trouwambtenaar kunnen naar keuze worden aangevinkt. Nadat de gemeente een bevestiging heeft gestuurd is de huwelijksaangifte definitief.

De overheid heeft de app in samenwerking met softwarebedrijf Pink Roccade ontwikkeld. Met iBurgerzaken kunnen mensen bepaalde producten en diensten zelf regelen of aanvragen. De komende tijd werken de gemeenten Bedum, De Marne en Winsum aan uitbreiding van het aantal producten dat met iBurgerzaken kan worden geregeld. In de gemeente Eemsmond komt iBurgerzaken op een later moment ook beschikbaar.