Nieuwsbericht Maxima kledingbank in Winsum voor minima uit BMWE-gemeenten

Gepubliceerd op: 01 maart 2017

De Maxima kledingbank in Winsum is ingericht als een modezaak. Voor 50% is de kleding nieuw en voor 50% gebruikt. De nieuwe kleding komt van overschotten van twintig kledingzaken. De gebruikte kleding wordt door particulieren geschonken. Tweemaal per jaar kunnen inwoners met een laag inkomen komen winkelen en tien kledingstukken en één paar schoenen per keer meenemen.

Re-integratie

De Maxima kledingbank is niet alleen een winkel waar minima terecht kunnen voor kleding, maar is ook een plek voor re-integratietrajecten. Er werken vijftien vrijwilligers die cliënt zijn van Werkplein Ability, waaronder Wajongers. Zij werken onder begeleiding en staan maximaal 2 dagen per week in de winkel. Deze mensen worden voor een bepaalde periode ingezet, waarna ze vervolgens weer op zoek gaan naar een nieuwe uitdaging. Het aantal vrijwilligers wordt straks uitgebouwd naar 25.

De Kledingbank is net als de Voedselbank gevestigd aan De Werf 5 in Winsum. De winkel is negen maanden per jaar geopend. Meer info op www.hethogeland.kledingbankmaxima.nl en www.werkpleinability.nl.