Nieuwsbericht Let op: modder op de weg

Gepubliceerd op: 25 september 2017

Het is weer oogsttijd. Een drukke tijd waarin boeren in Bedum vaak met grote voertuigen op de weg zijn. Er is soms niet genoeg ruimte op de weg om elkaar te passeren. Bovendien kan er modder op de weg komen als landbouwvoertuigen van het land komen. Dat betekent dat u rekening moet houden met modder op de weg en dus met gladheid. Vooral nu de dagen korter worden en het weer natter wordt, kan modder zorgen voor gevaarlijke situaties.

Modderborden langs de wegen

Als iemand gaat oogsten en verwacht dat er modder op de weg zal komen, moet hij het verkeer waarschuwen voor het gevaar van gladheid. In overleg met de wegbeheerder zal hij tijdens de werkzaamheden speciale modderborden langs de weg plaatsen. Meteen als het werk klaar is, moet hij de weg schoonmaken en de borden (laten) verwijderen. Maar, dit gebeurt helaas nog niet altijd.

Wees alert en geef meldingen door

Wees dus alert, ook als u geen borden ziet. Laat u niet verrassen. En stuit u op modder zonder dat er borden zijn geplaatst, meld het dan bij de wegbeheerder. De grotere doorgaande wegen worden door de provincie beheerd, de lokale wegen door de gemeenten. De wegbeheerder is namelijk eindverantwoordelijk voor het schoonhouden van de wegen. Geef het door aan ons via (050) 301 89 11 (buiten kantooruren: 06 - 21 90 07 06).

Modder op de weg 2017

 

.