Nieuwsbericht Kunstgrasveld Bedum krijgt led-verlichting

Gepubliceerd op: 17 juni 2013

Dankzij een bijdrage van 10.000 euro van de Nederlandse Aardolie Maatschappij (NAM) kan het nieuwe kunstgrasveld in Bedum van LED-verlichting worden voorzien. De NAM heeft een aanvraag, die door bestuurslid Gurbe Laninga van CVVB werd ingediend, onlangs gehonoreerd.

Het geld komt uit een fonds van de NAM dat duurzame initiatieven steunt. LED-verlichting is energiezuinig en is minder onderhoudsgevoelig dan ‘gewone’ verlichting. De kosten voor aanschaf liggen bij LED-verlichting weliswaar hoger maar de meerkosten kunnen in relatief korte tijd worden terugverdiend. Een deel van de meerkosten voor de verlichting van het veld in Bedum komt voor rekening van de gemeente.

Een bijkomend voordeel van LED-verlichting is dat er gerichter kan worden verlicht. Daardoor is er sprake van minder ‘strooilicht’. Omwonenden van het veld zullen minder lichtoverlast ondervinden.  LED-verlichting hoeft verder niet ‘voorverwarmen’; daarmee wordt het aantal uren dat de verlichting aan is, aanzienlijk terug gebracht.

Het kunstgrasveld in Bedum – dat vóór het komende voetbalseizoen wordt opgeleverd, is een van de eerste voetbalvelden in Noord Nederland waar deze duurzame vorm van verlichting wordt geplaatst.