Nieuwsbericht Koninklijke Erepenning voor tennisclub Bedum

Gepubliceerd op: 26 juni 2011

Burgemeester Henk Bakker reikte afgelopen zaterdag, 25 juni, een Koninklijke Erepenning uit aan de Lawn Tennis Club Bedum. Dat gebeurde tijdens een receptie ter gelegenheid van het 100-jarige bestaan van de vereniging. De receptie had plaats in het clubgebouw op het sportcomplex in Bedum.

De LTC Bedum werd in juni 1911 opgericht door een aantal vrouwen uit Westerdijkshorn bij Bedum. Indertijd werd er gespeeld in de tuin van het voormalige hotel Krijthe aan Molenweg in Bedum. De vereniging groeide gestaag. In 1969 krijgt de vereniging een eigen accommodatie aan de Sportlaan in Bedum. Momenteel beschikt de vereniging over zes kunstgrasbanen en een eigen clubgebouw. LTC Bedum telt rond de 250 leden.

Het 100-jarig jubileum werd gevierd met tal van activiteiten. Het sluitstuk van de jubileumactiviteiten was de receptie van afgelopen zaterdag.

De Koninklijke Erepenning kan worden verleend aan verenigingen, instellingen en stichtingen die minimaal 50 jaar bestaan. De Lawn Tennis Club Bedum is de tweede vereniging in de gemeente die de erepenning krijgt uitgereikt. In 1995 ontving de IJsvereniging Bedum een Koninklijke Erepenning in het kader van het 125-jarig bestaan.