Nieuwsbericht Kledingpas voor mensen met een laag inkomen en weinig vermogen

Gepubliceerd op: 03 februari 2016

Om inwoners met een laag inkomen en weinig vermogen tegemoet te komen, hebben de colleges van burgemeester en wethouders van Bedum, De Marne, Winsum en Eemsmond besloten weer een kledingpas van € 50,-- beschikbaar te stellen.

Meer doen met minima

In 2013 was de kledingpas in het bijzonder voor kinderen van ouders met een minimuminkomen en in 2014 voor volwassenen met een minimuminkomen. Vanwege de positieve ervaringen is besloten om het ook voor dit jaar weer aan te bieden. De kledingpas is een aanvulling op de "Meer doen met minima" regeling van de vier gemeenten.

Automatische ontvangst of zelf aan te vragen

Inwoners die een uitkering ontvangen van Sociale Zaken en Werk Hoogeland krijgen de kledingpas begin februari automatisch per post, zo ook voor de inwonende partner en kinderen tot 18 jaar. Inwoners uit de BMWE gemeenten met een inkomen tot 120% van de bijstandsnorm en weinig vermogen kunnen de kledingpas zelf aanvragen, net als voor hun inwonende partner en kinderen tot 18 jaar.

Het is tot 1 mei 2016 mogelijk om de kledingpas aan te vragen. Het aanvraagformulier is te downloaden op www.werkpleinnoord-groningen.nl en beschikbaar bij Werkplein Noord-Groningen aan de Ubbo J. Mansholtplein 2 in Winsum. Op de website en bij het werkplein zelf is ook informatie te verkrijgen over de andere minimaregelingen in de BMWE gemeenten, waaronder de tegemoetkoming voor een aanvullende zorgverzekering, compensatie Eigen Risico, vergoeding voor het startpakket voortgezet onderwijs, kinderfeestjes en sport.