Nieuwsbericht Kinderen Ter Laan 4 mogen speeltuin inrichten

Gepubliceerd op: 21 mei 2013

Alle gezinnen met kinderen tot 13 jaar uit de Bedumer wijk Ter Laan 4 mogen meedenken over de inrichting van een speeltuin die wordt aangelegd op een veldje aan de Valk. Hun ouders zijn benaderd door de gemeente. Elk gezin heeft een plattegrond van het gebied toegestuurd gekregen. De kinderen kunnen daar illustraties van speeltoestellen op plakken op de plek waar zij vinden dat ze moeten komen te staan. De bijdragen van de kinderen moeten voor 1 juni worden teruggestuurd naar de gemeente.

Op basis van het principe ‘de meeste stemmen tellen’ wordt de speeltuin vervolgens ingericht. De kinderen bepalen dus bij meerderheid van stemmen waar welk speeltoestel komt te staan. Het is de bedoeling om de speeltuin in de loop van de zomer te realiseren. Ook bij de officiële opening zullen de buurtkinderen worden betrokken.

Het is de eerste keer dat er door de gemeente onder kinderen een dergelijke stemming wordt gehouden. Verantwoordelijk wethouder Henri te Velde: “We vinden het belangrijk dat de kinderen zich in het eindresultaat herkennen. Het is per slot van rekening hún speelplek. En op de achtergrond doen we als gemeente ook wat aan democratische vorming.” In de nieuwbouwwijk wonen inmiddels bijna 90 gezinnen met kinderen tot 13 jaar. Al die gezinnen mogen dus een bijdrage aan de inrichting leveren. Het definitieve ontwerp wordt rond half juni op de website van de gemeente gepubliceerd.