Nieuwsbericht Kavels voor vrijstaande woningen in prijs verlaagd

Gepubliceerd op: 18 september 2015

Bouwkavels voor vrijstaande woningen in de wijk Ter Laan 4 in Bedum worden rond de tien procent goedkoper. Het college constateert dat de woningmarkt ook in Bedum aantrekt. De prijsverlaging speelt hier op in; verwacht wordt dat de verkoop van bouwgrond voor vrijstaande woningen met de maatregel wordt gestimuleerd.

De aanpassing van de prijs geldt voor elf kavels aan de Meerkoet in de nieuwbouwwijk. De oppervlakte van de kavels varieert van 479 tot ruim 700 vierkante meter. De prijzen liggen tussen de 80.000 en 150.000 euro, inclusief BTW.

Nieuwbouw in de lift

In algemene zin zit de verkoop van nieuwbouwwoningen in de lift. Het kleinschalige woningbouwproject 'De Nieuwe Plank' aan de westkant van Bedum – waar 20 woningen worden gerealiseerd – is nagenoeg uitverkocht. Ook de woningverkopen in Ter Laan 4 trekken aan.  In de afgelopen drie maanden werden er in beide projecten tien woningen verkocht. Zes nieuwbouwwoningen aan de Almastraat in het dorp zijn op één na allemaal verkocht.

De prijsaanpassing van de bouwkavels in Ter Laan 4 leidt voor de gemeente tot minder inkomsten. Het bedrag, 140.000 euro, denkt het college binnen de exploitatie van het bestemmingsplan op te kunnen vangen.

Vertrouwen consument komt terug

Wethouder Jan-Willem van de Kolk over de aantrekkende woningmarkt: "De dip ligt achter ons, dat is duidelijk. De bestaande woningmarkt loopt weer en dat is goed voor de doorstroming; ook voor de doorstroming naar nieuwbouwwoningen.  Vooral die laatste sector zat jaren lang op slot. Maar we zien het vertrouwen bij de consument terugkomen. Voor Bedum is dat een uitstekende ontwikkeling."