Nieuwsbericht Jaagpad Fraamklap-Onderdendam langer gestremd

Gepubliceerd op: 15 februari 2012

De restauratie van de historische brug in de weg tussen Onderdendam en Fraamklap duurt langer dan verwacht. Aanvankelijk zou de brug – die in november 2011 uitgenomen werd – rond deze tijd worden teruggelegd. Door de weersomstandigheden van de laatste tijd is echter vertraging ontstaan.

 De vorst maakte het onmogelijk om werkzaamheden op de locatie van de brug te verrichten. Ook het natte weer van voor de vorstperiode belette werk op locatie.

De brug in het Jaagpad naar Fraamklap – een rijksmonument uit 1886 – verkeerde in slechte staat en wordt momenteel gerestaureerd bij een gespecialiseerd bedrijf in Groningen. De brug zou half februari weer klaar moeten zijn. Dit lukt dus niet. Een tijdelijke brug zorgt gedurende de restauratie voor een oeververbinding voor fietsers en wandelaars. Autoverkeer is niet mogelijk.

De verwachting is dat de brug nu in elk geval voor het begin van het vaarseizoen op 1 mei wordt opgeleverd. Daaraan voorafgaand wordt het Jaagpad een week lang voor alle verkeer gestremd. De tijdelijke brug verdwijnt dan. Wanneer dit precies gebeurt, is nog niet bekend.

De omwonenden in Onderdendam en de bewoners van het Jaagpad in Fraamklap zijn inmiddels door de gemeente van de vertraging op de hoogte gebracht.