Nieuwsbericht Internethulpverlening nu ook in Bedum

Gepubliceerd op: 14 mei 2014

Sinds 1 april is het in de BMWE-gemeenten mogelijk om via een chatspreekuur contact te krijgen met het maatschappelijk werk. Hiervoor heeft de Stichting Welzijn en Dienstverlening zich aangesloten bij Hulp Online Noord. Het is mogelijk om live te chatten met  maatschappelijke werkers voor hulp en vragen over bijvoorbeeld oplopende schulden, problemen binnen de relatie, gevoelens van eenzaamheid of huiselijk geweld. De openingstijden van het chatspreekuur zijn maandag tot en met zaterdag van 14.00 tot 16.00 uur en ’s avonds van 19.00 tot  21.00 uur op de website www.hulponline-noord.nl.

Hulp Online Noord is het online hulpverleningsportaal dat in januari 2013 in de provincies Groningen en Drenthe van start is gegaan. Je kunt hier anoniem je vraag stellen op het gebied van welzijn, ondersteuning en maatschappelijke dienstverlening. Online hulpverlening is de afgelopen jaren sterk toegenomen. Al ruim 200.000 mensen krijgen in Nederland online hulp
Bij Hulp Online Noord kunt u niet alleen terecht om te chatten. Ook is het mogelijk om online afspraken te maken en krijgt de bezoeker zo nodig huiswerkopgaven of trainingen aangeboden. Ook heeft de bezoeker toegang tot een uitgebreide bibliotheek met informatie over specifieke hulpproblemen die hem verder kan helpen.

In sommige gevallen kan het voorkomen dat de chatgesprekken niet voldoende zijn. In dat geval verwijst  het maatschappelijk werk  door naar een andere (hulp)organisatie.