Nieuwsbericht Huishoudelijke hulp blijft

Gepubliceerd op: 15 december 2014

Voor ruim 2400 logo zorg voor elkaarinwoners van de gemeenten Delfzijl, Appingedam, Eemsmond, Loppersum, Bedum, Winsum en De Marne die huishoudelijke hulp ontvangen, blijft deze beschikbaar. Om dit te bereiken hebben de zeven gemeenten en vier aanbieders van huishoudelijke ondersteuning op 11 december hun handtekening gezet onder afspraken over de levering van huishoudelijke ondersteuning in 2015.

De zeven gemeenten krijgen volgend jaar fors minder geld van de rijksoverheid voor de inzet van huishoudelijk hulp. Samen met de leveranciers van huishoudelijke hulp is daarom gezocht naar mogelijkheden om de dienstverlening aan cliënten zoveel mogelijk in stand te houden. Daarmee is ook in belangrijke mate de werkgelegenheid gewaarborgd.

Onderdeel van de afspraken tussen de gemeenten en de aanbieders is dat de aanbieders meer ruimte krijgen om samen met cliënten af te stemmen op welke manier de huishoudelijke hulp wordt ingezet. De gemeenten informeren inwoners die huishoudelijke hulp ontvangen via brieven en informatiebijeenkomsten.

De vier aanbieders, nu ook al leveranciers van huishoudelijke hulp in de zeven gemeenten, zijn: TSN Thuiszorg, Zonnehuis Thuis (Zonnehuisgroep Noord), Thuiszorg Noord ('t Gerack) en BTWT (Beter Thuis Wonen Thuis).