Nieuwsbericht Huidige Wajong nog aan te vragen tot en met 10 september 2014

Gepubliceerd op: 25 augustus 2014

Word je in 2014 18 jaar en wil je Wajong aanvragen? Let dan goed op! Om nog de huidige Wajong (Werkregeling) te kunnen krijgen, moet jouw aanvraag uiterlijk 10 september 2014 bij UWV binnen zijn. Om zeker te zijn dat je aanvraag echt op deze datum binnen is, raden we je aan om deze op tijd te versturen.

Ook als je nog naar school gaat, kan je Wajong krijgen. Misschien heb je hulp nodig als je gaat werken zodra je van school komt. Die hulp kan bestaan uit ondersteuning en/of een aanvullende uitkering. Aanvragen voor de Wajong die na 10 september binnenkomen, worden door UWV in behandeling genomen en op de gebruikelijke wijze beoordeeld. Maar je krijgt alleen een Wajong-uitkering als je volgens UWV volledig en duurzaam arbeidsongeschikt bent.

Door de wijzigingen van de Wajong en de invoering van de Participatiewet op 1 januari 2015, zijn er na 10 september twee mogelijkheden:

 

  1. Heb je wel mogelijkheden om te werken? Dan kan je geen Wajong meer krijgen. Je moet aan het werk in een reguliere baan. Je gemeente kan je hierbij helpen. Deze hulp moet je aanvragen bij het Werkplein Noordwest-Groningen Ubbo J. Mansholtplein 2, Winsum (bij het station). Je kunt pas een aanvraag indienen op de dag dat je 18 wordt, niet eerder. Medewerkers van de gemeenten beoordelen of je recht hebt op inkomensondersteuning en helpen je naar werk te zoeken bij werkgevers in de regio. Als je twijfelt over je mogelijkheden om te werken, dien dan uiterlijk 10 september bij UWV je aanvraag in. UWV beoordeelt dan jouw persoonlijke situatie.
  2. Heb je geen mogelijkheden om te werken? Dan kan je een Wajong-uitkering krijgen.UWV beoordeelt je aanvraag. Wanneer je een uitkering krijgt toegekend, gaat deze in op de datum waarop de aanvraag is ontvangen. Hierin verandert niets.

 

 Als je vragen hebt over de Wajong, dan horen we die graag. Je kunt je vragen stellen door te bellen met UWV 0900 – 9294 of ga naar http://www.uwv.nl/vragenwajong (Dit is een link naar andere website).