Nieuwsbericht 'Het Hogeland' is geboren

Gepubliceerd op: 28 maart 2017

kinderen van OBS Brunwerd uit Uithuizen leggen samen met de vier burgemeesters de hand op de rode knop om de naam te onthullen.
'Het Hogeland' is de naam van de nieuwe gemeente die per 1 januari 2019 ontstaat uit de samenvoeging van Bedum, De Marne, Winsum en Eemsmond. Dit hebben de vier burgemeesters zojuist bekend gemaakt. De inwoners van de vier gemeenten konden hun stem uitbrengen op één van de drie namen die een onafhankelijke selectiecommissie geselecteerd had: het Hogeland, Hunsingo en Marenland. De inwoners hebben massaal aan de oproep gehoor gegeven: er zijn 17.543 geldige stemmen uitgebracht. Daarbij kreeg 'Het Hogeland' veruit de meeste stemmen: 71% ging naar deze naam.

Tijdens een persbijeenkomst onthulden de vier burgemeesters gezamenlijk de naam van de nieuwe gemeente. Een feestelijk moment waarbij de aanwezigen toostten op de definitieve naam. "Ik vind het een hele passende naam", aldus burgemeester Marijke van Beek. "Ze hadden alle drie iets, maar 'Het Hogeland' sluit het best aan bij de gevoelens van de inwoners. Niet voor niets is deze naam met kop en schouders verkozen boven de andere twee".

Het Hogeland is geboren!

 

 

 

 

 

 

 

 

Het filmpje van de bekendmaking is te zien op:  https://www.youtube.com/watch?v=xJHZR0OwB3g .

Logo BMWE samen sterker