Nieuwsbericht Grote sportweek in Bedum

Gepubliceerd op: 04 juni 2013

Bedum staat van 14 tot en met 22 juni in het teken van sport. Naast de traditionele wielerronde ‘Omloop van Bedum’ en het bedrijvenvoetbaltoernooi zijn diverse andere activiteiten. De organisatoren van de Walfridusvoettocht en het beachvolleybaltoernooi laten hun evenementen ook in de week vallen. Daarnaast doen 14 andere verenigingen en organisaties aan de week mee.

De sportweek is een initiatief van het Bedumer wielercomité en het stichtingsbestuur van het bedrijvenvoetbaltoernooi. Het idee wordt ondersteund door de gemeente. Die heeft het Huis voor de Sport Groningen gevraagd de week te coördineren.

Het aanbod van sport en beweegactiviteiten is breed en op jong en oud toegesneden, Ook de Bedumer basisscholen doen aan de week mee. Dat sluit aan bij het beleid van de gemeente om zoveel mogelijk doelgroepen die op sportgebied minder actief zijn in beweging te krijgen. Het beleid richt zich vooral op jongeren, senioren en mensen met een beperking.

Als de opzet slaagt, wordt de sportweek ook in 2014 georganiseerd. Geprobeerd wordt dan om het aanbod verder te verbreden en meer sportverenigingen te vragen aan de week deel te nemen. Het programma voor de sportweek is digitaal beschikbaar.