Nieuwsbericht Goed bezochte nieuwjaarsbijeenkomst in Bedumer gemeentehuis

Gepubliceerd op: 09 januari 2013

De gezamenlijk nieuwjaarsreceptie van de BvgB en de gemeente Bedum op  dinsdag 8 januari is goed bezocht geweest. Zo’n 80 Bedumers bezochten de bijeenkomst in de hal van het gemeentehuis. Daar was sprake van een losse, ongedwongen sfeer. BvgB-secretaris Henk Panneman wees in zijn nieuwjaarstoespraak op de goede banden tussen het gemeentebestuur en de ondernemersvereniging. Ook bedankt hij de vele vrijwilligers die de afgelopen maanden in de weer zijn geweest met eindejaarsactiviteiten in Bedum. Daarnaast wees hij op het succes van het Plein Bedum tijdens de Promotiedagen, vorig jaar november in Groningen.

Nieuwjaarsvisite 2013
De nieuwjaarsbijeenkomst werd goed bezocht.

Burgemeester Henk Bakker haalde in zijn toespraak de schade aan gemeentelijke eigendommen aan. De afgelopen jaarwisseling werd er in de gemeente weliswaar voor drieduizend euro minder vernield dan vorig jaar; de achtduizend euro schade van oud en nieuw 2012/2013 noemde hij “nog teveel”. Hij hekelde verder het Haagse plan om de controle op drankverkoop aan jongeren per 2013 van de VWA aan de gemeenten over te dragen. “Waarom moeten gemeenten nu samen weer een soort mini Voedsel en Warenautoriteitje gaan oprichten?”, vroeg hij zich af. Alcoholmisbruik door jongeren is volgens hem “toch een eerste zorg en verantwoordelijkheid van jongeren zelf en hun ouders.“

De Bedumer burgemeester is een verklaard tegenstander van schaalvergroting in het openbaar bestuur. De kabinetsplannen om te komen tot gemeenten met minimaal 100.000 inwoners noemde hij ‘onzalig’. “Groter is niet beter, dat is door allerlei onderzoeken aangetoond”, aldus Bakker, die aangaf veel meer te zien in samenwerking tussen gemeenten.

De nieuwjaarsvisite van BvgB en gemeente werd voor de tweede keer gehouden. Vorig jaar trok de bijeenkomst een vergelijkbaar aantal bezoekers. Het ligt volgens de organisatoren voor de hand dat de traditie wordt voortgezet. Bekeken wordt hoe de bijeenkomst nog aantrekkelijker kan worden gemaakt.