Nieuwsbericht Gezamenlijke nieuwjaarsbijeenkomst BVGB en gemeente

Gepubliceerd op: 27 december 2011

De Bedrijvenvereniging gemeente Bedum (BvgB) en het gemeenbestuur houden op woensdag 4 januari gezamenlijk een nieuwjaarsbijeenkomst voor de inwoners. De bijeenkomst heeft plaats in de hal van het gemeentehuis en duurt van 17.30 tot 20.00 uur.  Het is de eerste keer dat gemeente en BvgB samen optrekken bij de organisatie van een nieuwjaarsbijeenkomst.

 

Verbreding nieuwjaarsbijeenkomst

De BvgB houdt al jaren lang een nieuwjaarsreceptie voor de leden. De gemeente probeerde in de jaren ’80 van de vorige eeuw een aantal jaren om van de gemeentelijke nieuwjaarsvisite een traditie te maken. Door de tegenvallende belangstelling werd hiermee gestopt. Op initiatief van de BvgB wordt nu samen met de gemeente een bijeenkomst belegd. Voorzitter Jakob van Dijk over die samenwerking: “Ik stel voorop dat ook dit een gevolg is van de prima onderlinge verhoudingen. Onze eigen bijeenkomst trok redelijke aantallen bezoekers. Maar dat bleef beperkt tot ondernemers. We wilden wel wat verbreding en zijn bij de gemeente te rade gegaan. Daar vonden we een gewillig oor.”

 

Sober maar gezellig

Wethouder Egbert Zwart van Economische Zaken van Bedum: “Dit zou tot een mooie traditie kunnen uitgroeien. We geven het daarom graag een kans. Bezoekers moeten overigens geen vuurwerk en spektakel verwachten. Dat is in deze tijd niet gepast. We houden het sober. Maar dat hoeft aan de gezelligheid natuurlijk niks af te doen.”  

In de bijeenkomst houden de BvgB-voorman en burgemeester Henk Bakker een nieuwjaarstoespraak.