Nieuwsbericht Gemeentebestuur blij verrast en verheugd met verkiezing Bedum tot ‘leukste dorp in de provincie Groningen’

Gepubliceerd op: 01 februari 2013

Oorkonde Bedum het leukste dorp
Het gemeentebestuur van Bedum heeft 'blij verrast en verheugd' kennis genomen van de verkiezing van Bedum tot 'leukste dorp in de provincie Groningen'. Luisteraars van het Radio3 programma Giel! van presentator/DJ Giel Beelen kozen in grote getale voor Bedum. Bedum behaalde  bijna 40 procent van de stemmen. Middelstum volgde met 28 procent als tweede.

Het programma van de populaire presentator besteedt het komend jaar elke maand aandacht aan een Nederlandse provincie. Groningen had in januari de primeur. Beelen koos voor de provincie omdat het grote popfestival  Eurosonic/Noorderslag eerder deze maand in de stad Groningen werd gehouden. Onderdeel van het ochtendprogramma was de verkiezing van het leukste dorp in de provincie.

Giel! (VARA) is het op een na best beluisterde ochtendprogramma op de Nederlandse radio. Dagelijks stemmen er bijna 1,2 miljoen luisteraars op af.

Helemaal verbaasd heeft de verkiezing het gemeentebestuur overigens niet. Uit verschillende onderzoeken  blijkt dat Bedumers erg goed te spreken zijn over het woon- en leefklimaat. Dat waarderen ze met een rapportcijfer acht. In de jaarlijkse verkiezing van 'beste Nederlandse gemeente' van het weekblad Elsevier gooit Bedum  steevast hoge ogen. In 2012 eindige Bedum na Haren als tweede beste woongemeente in de provincie. Onderzoek van het Verweij Jonkerinstituut wees verder een aantal jaren geleden uit dat Bedum één van de meest 'kindvriendelijke' gemeenten in Noord Nederland is.