Nieuwsbericht Gemeente sluit Noordwolderweg voor doorgaand vrachtverkeer

Gepubliceerd op: 15 mei 2012

De Noordwolderweg tussen Bedum en de rotonde bij Zuidwolde is met onmiddellijke ingang afgesloten voor doorgaand vrachtverkeer. De maatregel is genomen uit het oogpunt van verkeersveiligheid. Vrachtverkeer moet gebruik maken van de N46 (‘Eemshavenweg’).

De Noordwolderweg wordt momenteel als alternatieve route tussen Bedum en Zuidwolde/Groningen gebruikt. De hoofdverbinding – de N994  - is gestremd in verband met asfalteringswerkzaamheden in opdracht van de provincie. Verkeer van en naar de richting Zuidwolde/Groningen wordt daarom omgeleid. Gebleken is dat de druk door vrachtverkeer op de Noordwolderweg zodanig is dat de verkeersveiligheid in het gedrang komt. Ook worden de bermen kapot gereden. De gemeente heeft daarom, na overleg met de provincie, besloten de weg te stremmen voor het vrachtverkeer. Bestemmingsverkeer is wel mogelijk. De politie gaat toezien op het vrachtverkeer op de Noordwolderweg.

De stremming van de N994 duurt tot en met 25 mei aanstaande. Tot die datum wordt het verkeer van en naar de richting Groningen omgeleid via de Eemshavenweg.