Nieuwsbericht Feestelijke opening kunstgrasveld Bedum

Gepubliceerd op: 22 oktober 2013

Het nieuwe kunstgrasveld op het sportcomplex in Bedum wordt op zaterdag 26 oktober aanstaande feestelijk geopend. Voetbalvereniging SV Bedum en de gemeente hebben een uitgebreid programma samengesteld. Het feestelijke programma is om de Noord Groninger streekderby tussen de eerste elftallen van SV Bedum en Viboa uit Winsum heen gebouwd.

In de officiële openingshandeling spelen sportwethouder Menne van Dijk, SV Bedum-voorzitter Edwin van Zanten, de jeugdleden van de vereniging en het oudste en het jongste lid van de voetbalclub een rol. Het veld wordt door hen zowel letterlijk als figuurlijk ‘open geschoten’. Die handeling heeft plaats rond 13.45 uur.

Tussen 12.30 en 13.00 uur worden de genodigden ontvangen. Wethouder Menne van Dijk en voorzitter Edwin van Zanten houden korte toespraken, waarna de openingshandeling volgt. Om 14.30 uur begint de wedstrijd tussen SV Bedum en Viboa. Ook daarna zijn er verschillende activiteiten op het sportcomplex.

Het nieuwe kunstgrasveld is al sinds het begin van het huidige voetbalseizoen in gebruik. Met de aanleg ervan werd in mei begonnen. Veel voorbereidende werkzaamheden voor het veld werden door vrijwilligers verricht. Het veld is voorzien van geavanceerde led-verlichting die er mede kon komen door een donatie van de Nederlandse Aardolie Maatschappij, NAM. De aanleg van het veld kostte ruim vier ton. Kunstgras stond al langer op het verlanglijstje van voetballend Bedum. Eind 2012 besloot de gemeenteraad er geld voor uit te trekken, op voorwaarde dat  de twee voetbalclubs - die in juni van dit jaar fuseerden in de SV Bedum - een ‘substantiële bijdrage’ aan de aanleg zouden leveren.