Nieuwsbericht Extra vergadering raad Bedum

Gepubliceerd op: 12 november 2015

De gemeenteraad van Bedum heeft een extra raadsvergadering ingelast. Op donderdag 19 november wordt gepraat over de vorige week gepresenteerde plannen van Nationaal Coördinator Hans Alders voor het Groninger bevingsgebied. Ook spreekt de raad over een Leefbaarheidsplan voor de gemeente en de visie van Bedum, Ten Boer en Winsum op Alders' plannen.

De plannen van de Nationaal Coördinator zijn in korte tijd tot stand gekomen. Het is de bedoeling de plannen voor de komende jaarwisseling vast te laten stellen door alle betrokken overheden. Als gevolg hiervan is ook de inbreng van de aardbevingsgemeenten, waaronder  Bedum, met spoed tot stand gebracht.

Op 19 november kunnen Bedumers op de plannen inspreken. Dat kan aan het begin van de raadsvergadering. De inspraakreacties gaan naar de Nationaal Coördinator. De vergadering in het Bedumer gemeentehuis begint om 19.30 uur. De bijeenkomst is ook live via http://besluitvorming.bedum.nl/ te volgen. De beelden achteraf raadplegen kan ook. Alle relevante stukken zijn te vinden op de website van de gemeente.