Nieuwsbericht College bezoekt groenvoorziening van der Werff

Gepubliceerd op: 19 april 2011

Hi-tec onkruidbestrijding met een trikeMet in het hoogseizoen rond de 50 tot 60 werknemers behoort Groenvoorziening Van der Werf in Bedum tot de grotere werkgevers in de gemeente. Het bedrijf, dat in 1937 werd opgericht, ontving op dinsdag 19 april een delegatie van de gemeente, waaronder het voltallige college van b. en w. Ook het bestuur van de Bedrijvenvereniging gemeente Bedum was aanwezig.

Bedrijfsbezoek

Het bezoek had plaats in het kader van de ‘bedrijfsbezoeken’, die het college drie tot vier keer per jaar aflegt. De bezoeken worden georganiseerd in nauwe samenwerking met de BvgB. Directeur Rob van der Werf van de Bedumer onderneming schetste de ontstaansgeschiedenis van het bedrijf. Het bedrijf kent vooral sinds het eind van de jaren ’80 van de vorige eeuw een flinke groei. Het is werkzaam in de hele provincie Groningen, Noord-Drenthe en Noordoost Friesland. Opdrachtgevers zijn onder meer gemeenten, provincie, Rijkswaterstaat, bouwverenigingen, bedrijven en instellingen en particulieren. De omzet van het bedrijf bedroeg in 2010 rond de vier miljoen Euro. Van der Werf heeft 35 vaste personeelsleden. Groenvoorziening Van der Werf kocht in 2009 het bedrijf De Roo Drenthe in Stadskanaal en kreeg daarmee voet aan de grond op de Oost Groningse en de Drentse markt. De Roo is in die laatste provincie met name actief op het gebied van natuuraanleg en natuurherstel.

VijverschoonmaaktankWagenpark

Groenvoorziening Van der Werf beschikt over een uitgebreid park aan rollend materieel: rond de 90 gespecialiseerde voertuigen. Recente aanwinsten zijn twee amfibische rupsvoertuigen waarmee waterpartijen kunnen worden geschoond. Ook voor de onkruidbestrijding beschikt Van der Werf over geavanceerd materieel.

Maatschappelijk verantwoord en duurzaam ondernemen

Het bedrijf is meermalen gecertificeerd en heeft innovatie hoog in het vaandel staan. Maatschappelijke verantwoord ondernemen én duurzaamheid vormen de leidraad in de bedrijfsfilosofie.

Overleg op hoog niveau
Bedrijfsbezoek

 

Het bedrijf verwacht de komende jaren gestaag te zullen groeien en de klantenkring verder te kunnen uitbreiden. Van der Werf is onlangs samenwerkingsverbanden aangegaan met een aantal werkvoorzieningschappen. De onderneming hoopt verder op afzienbare termijn een nieuw kantoorgebouw te openen op het Bedrijvenpark Boterdiep in Bedum.