Nieuwsbericht Buurtbemiddeling BMWE zoekt vrijwilligers (m/v)

Gepubliceerd op: 14 mei 2014

In de gemeenten De Marne, Eemsmond,  Bedum en Winsum start op donderdag 15 mei  het project buurtbemiddeling. Daarbij helpen vrijwilligers inwoners met conflicten in de buurt.

Buurtbemiddeling

U kent het vast: irritaties in uw woonomgeving, harde geluiden van de buren, rondslingerend vuil. Wanneer mensen dicht op elkaar wonen, kunnen conflicten en ergernissen ontstaan. Door niet of niet meer met elkaar te praten kan dat uit de hand lopen. Buurtbemiddeling is er om dit te voorkomen en helpt mensen om burenruzies op te lossen. Goed opgeleide vrijwilligers, de buurtbemiddelaars, luisteren naar het verhaal van beide partijen.  De buurtbemiddelaars begeleiden ruziënde partijen naar een gezamenlijke oplossing voor hun conflict. Daarbij gaan ze er vanuit dat zelf oplossingen bedenken beter is dan het opleggen ervan. Zo is de kans kleiner dat een probleem zich herhaalt. Buurtbemiddelaars zijn er voor specifieke situaties, zoals geluidsoverlast, parkeer- en stankoverlast, huisdierenoverlast, intimidatie  en andere onderlinge conflicten. De buurtbemiddelaars worden begeleid door de Stichting Welzijn en Dienstverlening. De coördinator zoekt naar een goede match tussen de conflictsituatie en buurtbemiddelaar. Mensen kunnen buurtbemiddeling inschakelen als zij zelf ook bereid zijn om met hun buren te praten over mogelijke oplossingen.

Buurtbemiddelaar worden?

Buurtbemiddeling Bedum, de Marne, Winsum en Eemsmond (BMWE) is op zoek naar vrijwilligers (m/v) die zich in willen zetten als buurtbemiddelaar. Meer weten? Mail naar buurtbemiddeling@s-w-d.nl