Nieuwsbericht Burgemeester en brandweer op kraambezoek tijdens brandpreventieweken

Gepubliceerd op: 27 november 2018

Op vrijdag 23 november waren burgemeester Erica van Lente en de brandweer op kraambezoek bij de familie Hoeksema in Bedum. Zij deden dit in het kader van de campagne 'Maak van je roze wolk geen rookwolk' tijdens de brandpreventieweken.

De brandweer deed tijdens het bezoek een brandveiligheidscheck en plaatste een rookmelder in de woning van de familie Hoeksema. Hun kindje, dochter Yare, is de eerste inschrijving in het geboorteregister van de gemeente Bedum tijdens de brandpreventieweken.

Roze wolk foto

Elk jaar in oktober worden de brandpreventieweken gehouden Dan zet de brandweer een campagne op die gericht is op een speciale doelgroep of actie. Dit jaar ligt de aandacht op jonge ouders.

Het huis extra brandveilig maken

Als er een kindje op komst is of net na een bevallingen komt er veel op de jonge ouders af. Brandveiligheid is niet het eerste waar ze aan denken. Toch is de komst van een kindje juist het moment om het huis extra brandveilig te maken. Jonge gezinnen zijn kwetsbaar voor brand. Een kwart van de woningbranden vindt plaats bij gezinnen met jonge kinderen. De familie Hoeksema is al goed voorbereid, want ze hadden al drie rookmelders aangeschaft, waarvan er twee inmiddels zijn geïnstalleerd.

'Maak van je roze wolk geen rookwolk'

Ouders kunnen zelf veel doen om de kans op een brand te verkleinen. De brandweer wil jonge ouders met de campagne 'Maak van je roze wolk geen rookwolk' tips en advies geven bij het voorkomen van brand in huis en hun wijzen op de risico's op brand.