Nieuwsbericht Burgemeester Bakker opent nieuwe parkeerplaats

Gepubliceerd op: 12 oktober 2015

De vernieuwde parkeerplaats aan de Kleinestraat in Bedum wordt op woensdag 14 oktober om 13.00 uur officieel geopend door burgemeester Henk Bakker. De parkeerplaats is gelijkvloers gemaakt en de capaciteit is uitgebreid. Ook de straatverlichting is aangepast.

Vermaak, aanbiedingen en tegoedbonnen

De opening van de parkeerplaats wordt luister bijgezet door de ondernemers in het centrum van Bedum, verenigd in winkeliersvereniging De Scheve Toren. De winkeliers zorgen er voor dat de jeugd zich op 14 oktober kan vermaken met een voetbalspektakel. Op zaterdag 17 oktober is er een kindermiddag met springkussens, schminken, popcorn en suikerspinnen. Alle winkeliers komen met speciale aanbiedingen en tegoedbonnen.

Centrum aantrekkelijker en toekomstbestendig

De herinrichting van de parkeerplaats is onderdeel van de centrumplannen voor Bedum. Die plannen beogen dat centrum aantrekkelijker en toekomstbestendig te maken. Het dagelijks onderhoud van de parkeerplaats komt in handen van Charitas. Deze organisatie heeft tijdelijke huisvesting in het voormalige politiebureau aan De Vlijt. De organisatie is met de gemeente en de ondernemers overeen gekomen het onderhoudswerk om niet te verrichten.

De herinrichting van de parkeerplaats kostte 250.000 euro. De Regio Groningen-Assen en het Loket Leefbaarheid dragen ook financieel bij aan de centrumplannen. Het werk aan de parkeerplaats is uitgevoerd door Broekema Wegenbouw uit Groningen.