Nieuwsbericht Bewoners kerkuil Bedum kiezen boomsoort

Gepubliceerd op: 08 augustus 2011

De bewoners van Kerkuil in de wijk Uilenest in Bedum kunnen zelf bepalen welke boomsoort in de middenberm van de weg komt te staan. De kastanjes die zich daar nu nog bevinden, zijn deels ziek en worden binnenkort gekapt.

 Reageren tot 5 september mogelijk

Welke soort de kastanjebomen gaat vervangen, wordt binnenkort duidelijk. De bewoners van Kerkuil hebben tot 5 september de mogelijkheid om te reageren en de voorkeur aan te geven. De gemeente berichtte eerder dat bewoners konden reageren tot 15 augustus. Deze termijn is verlengd tot 5 september.

Haagbeuk, esdoorn of es

Het merendeel van de 15 kastanjes in de middenberm is aangetast door de ‘kastanjeziekte’ en vormen inmiddels een gevaar voor de omgeving. Ze worden dan ook op korte termijn verwijderd. Voor de nog gezonde exemplaren wordt een kapvergunning aangevraagd. De bewoners kunnen een keuze maken uit de haagbeuk, de esdoorn en de es. Deze boomsoorten passen onder meer door hun hoogte goed in het straatbeeld. Verder zijn ze minder kwetsbaar dan kastanjes.

De ongeveer 15 nieuwe bomen worden in het najaar geplant. De bewoners krijgen binnenkort te horen waar hun voorkeur naar uit is gegaan.