Nieuwsbericht Bedum stelt tarief kunstgrasvoetbalveld vast

Gepubliceerd op: 20 maart 2015

Na verschillende overleggen met het bestuur van voetbalvereniging SV Bedum heeft het college het tarief voor het kunstgrasvoetbalveld vastgesteld. Met dat tarief stemt de voetbalclub in. Het tarief is tot stand gekomen door een vergelijking met het kunstgrashockeyveld op het Bedumer sportcomplex. Ook is gekeken naar de tariefstelling in andere gemeenten.

De hockeyclub in Bedum betaalt jaarlijks 6570 voor het kunstgrasveld. Dat is qua oppervlakte kleiner dan het kunstgras voetbalveld. Een vergelijking van de oppervlakten van beide velden leidt tot een tarief van 9527 euro voor het voetbalveld. Dat bedrag wordt vanaf dit jaar bij de voetbalvereniging in rekening gebracht.
Er is ook gekeken naar de tarieven in andere gemeenten. Die variƫren van 2000 tot 15.000 euro per jaar. Het tarief voor S.V. Bedum, een vereniging met meer dan duizend leden, bevindt zich dus in de middenmoot.

Tarief redelijk

Wethouder Jan-Willem van de Kolk spreekt van een billijk en redelijk tarief: "Het is van belang dat we de hoogte van de huursom kunnen uitleggen aan SV Bedum, maar ook aan de andere sportverenigingen binnen onze gemeente. Het prachtige sportpark met allerlei voorzieningen zoals een tropisch zwembad en kunstgrasvelden, is een visitekaartje in de regio. Dat kan alleen overeind blijven als we ook een inspanning vragen aan de clubs".

De eerste ervaringen met het kunstgrasvoetbalveld zijn positief. Het veld wordt intensief gebruikt. Volgens de wethouder is niet alleen het college, maar ook het bestuur van SV Bedum, tevreden over de afloop van de besprekingen over het tarief: "Alles is goed tegen het licht gehouden. We zijn er goed uitgekomen. SV Bedum kan jaren vooruit met deze prachtvoorziening".