Nieuwsbericht Bedum heeft officieel jongeren-adviesteam

Gepubliceerd op: 24 februari 2016

Sinds dinsdag 23 februari heeft de gemeente Bedum officieel een jongeren-adviesteam, bestaande uit jeugdigen van 12-15 jaar. In een speciale bijeenkomst overhandigt wethouder Menne van Dijk een badge aan alle leden van het team: Monique Urbach, Shanice Hofland, Max Haak, Melissa Mensinga, Maurits Hagenouw, Chantal Hofman en Esmée Reitsema. Deze badge kan gedragen worden tijdens officiële bijeenkomsten.Jongeren-adviesteam
v.l.n.r. jongerenwerkster Nicole Hoofs, Monique Urbach, Shanice Hofland, Max Haak, Melissa Mensinga, Maurits Hagenouw, Chantal Hofman, Esmée Reitsema en wethouder Menne van Dijk.

De avond begint met een welkomstwoord van de wethouder aan alle jongeren, ouders, broers, zussen, opa's, oma's en andere aanwezigen, waaronder bestuurders en medewerkers van de stichting Welzijn Bedum. Er is koffie met gebak. De jongeren Melissa, Shanice en Max geven daarna een korte presentatie van de activiteiten, die het adviesteam vorig schooljaar en dit schooljaar georganiseerd hebben. Daaronder ontmoetingsactiviteiten voor tieners en een bezoekje aan de Verzoamelstee in "Alegunda Ilberi". Ook wordt een eigen logo gepresenteerd. Daarna is de officiële overhandiging en is, onder luid applaus, de officiële benoeming tot jongeren-adviesteam in Bedum een feit.

Jongeren al een jaar actief

Het jongeren-adviesteam is al ruim een jaar actief in de gemeente Bedum. Ze organiseren onder andere activiteiten voor tieners, voor ouderen en gehandicapten en ze doen mee aan Bedum Schoon voor een nettere aanblik van het dorp. Het adviesteam is ontstaan naar aanleiding van het project "Jonge Groningers Vooruit" (februari 2014) en wordt ondersteund door het jongerenwerk van Stichting Welzijn Bedum.

Wethouder roemt de inzet van de jongeren

Wethouder van Dijk is blij met de komst van het team en roemt de inzet van de jongeren: niet alleen actief voor leeftijdsgenoten, maar ook voor andere dorpsgenoten. Een voorbeeld van burgerparticipatie, die vanuit de jongeren zelf komt en niet opgelegd is van bovenaf.