Nieuwsbericht Aardbeving bij Garrelsweer in gemeente Loppersum

Gepubliceerd op: 03 juli 2013

NAM is door het KNMI geïnformeerd dat zich op woensdagochtend 3 juli om 1.04 uur in de omgeving van Garrelsweer (Gemeente Loppersum) een aardbeving heeft voorgedaan. De kracht van de beving is door het KNMI vastgesteld op 3.0 op de schaal van Richter.

De beving houdt verband met de gaswinning uit het Groningen-gasveld. In Noord-Nederland worden sinds 1986 aardbevingen geregistreerd, die in verband worden gebracht met gaswinning. Het KNMI heeft een nauwkeurig meetnetwerk opgezet waarmee deze bevingen worden geregistreerd.

Schade die is ontstaan door aardbevingen zal vergoed worden door de NAM. Wie meent schade te hebben, kan dit schriftelijk melden aan de NAM, Afdeling Grondzaken, postbus 28000, 9400 HH Assen of via de website een schadeformulier invullen.

De NAM heeft een toegankelijke schaderegeling, en laat meldingen onderzoeken door een taxateur. Meer informatie over aardbevingen en de schaderegeling – waaronder het melden van een schade - is te vinden op de speciale site www.namplatform.nl.

In Loppersum is het Regionaal Informatiepunt Gaswinning – in het gemeentehuis van Loppersum – woensdag 3 juli open. Hier zijn medewerkers van de NAM aanwezig om uw vragen te beantwoorden.