Nieuwsbericht Aanstaande maandag vervolgbijeenkomst toekomst noordkant Bedum

Gepubliceerd op: 02 november 2017

De gemeente werkt aan plannen voor een betere, toekomstbestendige noordkant van het dorp Bedum. Dat gebeurt samen met inwoners. De komende jaren staat een aantal grote en wat minder grote projecten aan de noordzijde op het programma. De gemeente wil die ontwikkelingen aangrijpen om de noordkant van het dorp aantrekkelijker te maken.

Enige weken geleden werd in het Trefcentrum Bedum een bijeenkomst gehouden waar inwoners hun suggesties en ideeën kwijt konden. Die bijeenkomst krijgt maandag 6 november een vervolg. Dan kunnen inwoners in het Trefcentrum plaats nemen aan zogenaamde 'schetstafels'. Aan die tafel worden plannen nader uitgewerkt. De bijeenkomst begint om 19.45 uur en duurt tot ongeveer 22.00 uur.

De ideeën worden verder uitgewerkt in een visie. Het ontwerp van die visie wordt op 29 november in het Trefcentrum gepresenteerd. Begin volgende jaar wordt de visie besproken in de gemeenteraad. Die beslist welke projecten uitgevoerd gaan worden. Over ideeën die nog nader uitgewerkt moeten worden neemt de raad later een beslissing.

De eerste bijeenkomst in het Trefcentrum werd prima bezocht: ruim 100 inwoners maakten van de gelegenheid gebruik.

Meer informatie vindt u op de de projectpagina: https://www.bedum.nl/plannen_en_projecten/bedum/rondje_om_de_noord_bedum