Nieuwsbericht 7 januari: gezamenlijke nieuwjaarsbijeenkomst BVGB en gemeente

Gepubliceerd op: 19 december 2014

De Bedrijvenvereniging gemeente Bedum (BvgB) en het gemeenbestuur houden op woensdag 7 januari gezamenlijk een nieuwjaarsbijeenkomst voor de inwoners van de gemeente. De bijeenkomst heeft plaats in de hal van het gemeentehuis en duurt van 17.30 tot 19.30 uur.  Het is de vierde keer dat de gemeente en BvgB samen optrekken bij de organisatie van een nieuwjaarsbijeenkomst.

 

De BvgB hield al jaren lang een nieuwjaarsreceptie voor de leden. De gemeente probeerde in de jaren '80 van de vorige eeuw een aantal jaren om van de gemeentelijke nieuwjaarsvisite een traditie te maken. Door de tegenvallende belangstelling werd hiermee gestopt.

 

Op initiatief van de BvgB werd in januari 2012 samen met de gemeente voor het eerst een bijeenkomst belegd. Die trok rond de 80 belangstellenden naar het gemeentehuis. Voor de gemeente en de ondernemersvereniging was de belangstelling voldoende aanleiding om ook in de jaren daarna een bijeenkomst te organiseren. Die werden ook goed bezocht. BvgB en gemeente hopen dat de nieuwjaarbijeenkomst tot een traditie uitgroeit. In de bijeenkomst houden de BvgB-voorzitter Jakob Roorda en burgemeester Henk Bakker een korte nieuwjaarstoespraak.