Nieuwsbericht 35 nieuwe huurwoningen aan Almastraat Bedum

Gepubliceerd op: 17 februari 2014

Almastraat, levensloop
Woningstichting Wierden en Borgen bouwt 35 nieuwe huurwoningen aan de Almastraat in Bedum. Met de bouw wordt medio mei van dit jaar begonnen. De woningen moeten begin 2015 klaar zijn. De nieuwbouw vervangt de gesloopte verouderde gezinswoningen die aan beide zijden van de straat hebben gestaan. Het plan bestaat uit twee type woningen: 14 halfvrijstaande, levensloopbestendige woningen en daar tegenover 21 ruime geschakelde gezinswoningen bestaande uit blokken van 4, 5 en 6 geschakelde woningen.

Levensloopbestendig

Aan de dorpskant van de straat worden de 14 halfvrijstaande, levensloopbestendige woningen gebouwd. Deze woningen hebben alle noodzakelijke voorzieningen op de begane grond, zoals woonkamer, keuken, badkamer en slaapkamer. Achter de woningen komt een aangebouwde geïsoleerde berging. Op de verdieping bevinden zich twee extra slaapkamers.

Gezinswoningen

Aan de westkant van de Almastraat komen 21 ruime gezinswoningen. Deze woningen hebben een flinke achtertuin met een fietsenberging. Op de begane grond beschikt men over een woonkamer met open keuken. De verdieping heeft drie slaapkamers en een badkamer. Op de tweede verdieping is een vrij indeelbare zolder.

Almastraat, gezinswoning
Wierden en Borgen verwacht dat medio mei gestart kan worden met de bouw van de woningen. De eerste sleutels kunnen dan begin 2015 worden uitgegeven. De verhuur van de woningen wordt in de tweede helft van dit jaar opgestart.

Het Bedumer gemeentebestuur juicht de ontwikkelingen toe. Wethouder Henri te Velde: “Er is een flinke behoefte aan sociale woningbouw in Bedum. In een deel van die behoefte wordt nu voorzien. B&W zijn enthousiast over dit plan. We verlenen alle medewerking. Die 35 woningen zijn een aanwinst voor de Almastraat en een aanwinst voor Bedum.”